Afbeelding

Brasserie Pieter Aertsz draait weer als vanouds

Algemeen

CENTRUM - De in Breda wereldbekende Brasserie Pieter Aerts van de familie Snijder veranderde dik een jaar geleden van eigenaar. De Brasserie werd verkocht en vervangen door Restaurant De Ontmoeting. Ontmoetingen kwamen er echter zelden voor in het nieuwe tentje en binnen een jaar was het restaurant failliet. Nu komt de familie Snijder weer terug naar Breda om Pieter Aerts weer tot leven te wekken. Wij vroegen Marcel Snijder wat hem bezielt.

Een jaar geleden werd de brasserie door jullie verkocht en nu kopen jullie hem weer terug, wat is er gebeurd?
"We hebben de brasserie na 30 jaar in 2011 verkocht aan restaurant De Ontmoeting. Die zijn toen aan de slag gegaan met een nieuwe formule en dat is niet gelukt. Het bleek niet te passen bij deze straat."

Wat was de reden om de brasserie in eerste instantie te verkopen
"We wilde terug naar de basis als dagzaak, daarvoor was deze lokatie te duur. We hebben toen besloten om als we een geschikte locatie zouden vinden we de brasserie zouden verkopen. Toen kochten we restaurant Piet Klerkx in Waalwijk."

Nieuw restaurant, nieuwe stad, nieuwe start. Waarom dan toch weer terug naar Breda?
"We gingen aan de slag bij Piet Klerkx en kregen toen al vrij snel te horen dat het berenslecht ging met de Ontmoeting. Dat doet dan toch wel pijn, het blijft toch je kindje waar je dertig jaar voor hebt gewerkt. Mijn ouder verhuurder was natuurlijk ook niet blij dat zo'n beregoede locatie verpaupert. Toen het restaurant uiteindelijk echt failliet ging heeft mijn oude verhuurder gevraagd of ik de zaak wilde voorzetten."

Waarom heeft u dat gedaan?
"Naast de emotionele band met het pand konden we door de situatie een beter huurplaatje krijgen. We kunnen nu voor een goede prijs doen wat we altijd al wilde doen."

De brasserie gaat veranderen?
"We gaan terug naar de basis; compacter en overzichtelijker. Voortaan loopt het avondmenu mee met de lunchkaart. We gaan de dag voortaan niet meer verdelen in ochtend, lunch, borrel en avondeten. De kaart heeft een echte Bredase Bourgondische opzet, verder gaan we ook weer losse thee en koffie verkopen."

Komen de oude klanten ook weer terug?
"Ja, dat was zo gebeurd. We lopen hier al dertig jaar rond, iedereen kent onze gezichten. Ook de omzet die we draaien begint weer ergens op te lijken, dus dat komt helemaal goed."