http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/44006/2011-02-24/even-de-voet-van-het-gas-op-de-backer-en-ruebwegfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/44006/2011-02-24/even-de-voet-van-het-gas-op-de-backer-en-ruebwegfoto Erik Eggens

Politie pakt notoire wegpiraat rijbewijs af

Politie

BREDA - De politie heeft eindelijk een beruchte hardrijder te pakken gekregen. De laatste tijd kregen agenten veel klachten binnen over een wegpiraat die gevaarlijk en veel te snel over de Backer en Ruebweg en de Leursebaan racete.

Naar aanleiding van de klachten is de politie met onopvallende wagens op de betreffende locaties gaan staan. De bestuurder zou namelijk elke dag hetzelfde rijgedrag vertonen op deze autowegen. De surveillerende agenten hoefden dan ook niet lang te wachten voordat de wegpiraat zich liet zien.

De man heeft nu een hele Pokemonverzameling aan boetes bij elkaar gesprokkeld. Zo reed de automobilist op Baanzicht 80 km/u waar 30 km/u is toegestaan. Op de Leursebaan had de man uit Etten-Leur een gemiddelde snelheid van 112 km/u op een gedeelte waar 50km/u is toegestaan. Op een ander stuk van de Leursebaan met wegwerkzaamheden reed de man 73 km/u, meer dan het dubbele van de toegestane 30 km/u. De hoogste snelheid die de man aantikte was 127 km/u.

De politie heeft de 44-jarige bestuurder uit Etten-Leur aangehouden. Naast dat de man zijn rijbewijs mocht inleveren is er ook een verzoek ingediend voor een rijvaardigheidsonderzoek.