Hein van Poppel begroet het publiek na afloop van NAC-Heerenveen op 10 augustus 2013. Foto Peter Visser
Hein van Poppel begroet het publiek na afloop van NAC-Heerenveen op 10 augustus 2013. Foto Peter Visser

Erewedstrijd voor NAC-icoon Hein van Poppel

NAC

BREDA - De supporters van NAC gaan een erewedstrijd houden voor Hein van Poppel. Want als iemand een erewedstrijd van NAC verdient dan is het wel Hein van Poppel. Een avondje NAC zonder Hein van Poppel is als een mountainbike zonder zadel. Je kan erop fietsen, maar echt lekker trappen doet het niet.

Hein van Poppel is een man met een echt geel-zwart hart die van grote waarde is geweest voor het voetbal in Breda, aldus Ester ter Hoeve van NAC. Dat begon dertig jaar geleden al toen hij in zijn Westeinde het straatvoetbaltoernooi organiseerde. Daarnaast is hij altijd verbonden geweest aan diverse Bredase voetbalclubs waaronder natuurlijk NAC.

Volgens Ester ter Hoeve heeft hij daar menig jongetje met het NAC-virus besmet: "Veel van de jongens die je nu in vak G ziet zijn begonnen bij Hein." Ook is hij de voetbalvader van onder andere Brian Piris. Zelf begon hij in de Beatrixstraat als verkoper van kroketten. Na de verhuizing naar het nieuwe stadion ging hij al snel aan de slag als terreinknecht van de club.

Veel supporters kennen hem echter vooral als de man die na de wedstrijd enthousiast zwaaiend met de hoekvlaggen een rondje maakt rond het veld.

Tegenwoordig gaat het wat minder met Hein. Zijn vrouw overleed onlangs en zelf heeft hij ook te maken met lichamelijke klachten. Om hem een hart onder de riem te steken worden op donderdag 15 augustus meerdere korte wedstrijden gespeeld op 'het veldje' achter het buurthuis aan de Scheldestraat in ‘t Westeinde.

Inmiddels hebben zowel oud-NAC spelers als huidige selectiespelers toegezegd bij dit eerbetoon aanwezig te zijn. Denk hierbij onder andere aan Hans van den Dungen, Peter Remie, kroketliefhebber Anthony Lurling, Jelle ten Rouwelaar en Alex Schalk, mits hij niet wordt opgeroepen voor jong Oranje.

Het eerbetoon, bestaand uit verschillende wedstrijdjes, begint donderdag 15 augustus om 18.00 uur op 'het veldje' achter het buurthuis aan de Scheldestraat.