Logo bredavandaag.nl

Overlastjongeren krijgen 150k van gemeente Breda

BREDA - De gemeente Breda gaat 150.000 euro uitgeven om de binding met overlastgevende jongeren in de Haagse Beemden te versterken. Het geld zal via stichting Kick worden besteed aan project Grote Broer. De gemeente zegt op deze manier te kiezen voor een persoonlijke benaderingen van de jongeren om onbeschoft gedrag tegen te gaan.


Stichting Kick heeft met het project, naar eigen zeggen, al mooie successen kunnen laten zien in Hoge Vught. Zo kregen een groepje hangjongeren uit die wijk via het project een rap-workshop van Fresku. Dit leidde toen tot een positieve rapvideo over het leven op de straten in Hoge Vught.

Bob Bergkamp, wethouder Wonen en Leven, is blij dat er goede afspraken zijn gemaakt met de partners in de buurt: "Het concept van het project Grote Broer kennen we al uit Hoge Vucht. Kort gezegd gaat het om talentontwikkeling waar dat kan en overlastbestrijding waar dat moet”.

De verdeling van het beschikbare budget is een gevolg van een besluit uit april 2011. Toen werd besloten om de Haagse Beemden geen centrale jongerenaccommodatie te geven, maar te kiezen voor een meer flexibel gebruik van de al bestaande voorzieningen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief