Vrijdagavond was de openingvan Kickstart in de Catharinastraat foto Peter Visser
Vrijdagavond was de openingvan Kickstart in de Catharinastraat foto Peter Visser

Toch bezwaar tegen appartementen Catharinastraat

Politiek

CENTRUM - Ondanks eerdere berichten blijken er toch bezwaren te zijn gemaakt tegen de bouwplannen voor de Catharinastraat 87-89. Dat laat wethouder Alfred Arbouw weten in een raadsbrief.

Volgens de wethouder, die eerder meldde dat het bouwplan onherroepelijk was geworden, stuurde de bezwaarmaker het bezwaar naar het college. Dit had echter naar de rechtbank gemoeten. “Dit bezwaar is ingeboekt op een afdeling die geen bemoeienis heeft met de procedure in deze fase en door deze afdeling doorgestuurd naar de bevoegde instantie. Hierdoor was ik niet op de hoogte van dit beroepschrift”, aldus Arbouw in de brief.

Overigens meldt hij dat het doorsturen volgens de wettelijke verplichtingen is gebeurd. Het bezwaar was verstuurd binnen de gestelde termijn, maar door samenloop van omstandigheden niet bekend bij de rechtbank op het moment dat de gemeente informatie opvroeg over de bezwaren.

De omgevingsvergunning is wel in werking getreden. “De vergunninghouder mag, weliswaar op eigen risico, starten met de verbouwing.”

Eigenaar Marcel van Hooijdonk wil in de Catherinastraat achttien appartementen bouwen voor starters. Op de begane grond moeten twee winkels komen.