Afbeelding

Kersverse rondemiss Heusdenhout klaar voor haar taak

Sport

BREDA - Wielrennen zonder rondemiss is als een bruiloft zonder taart. Officieel klopt het allemaal wel, maar echt feestelijk is het niet. De ronde van Heusdenhout heeft gelukkig met Kim Voogt (23 jaar) een rondemiss gevonden van de buitencategorie. Grappig, spontaan, bloedmooi en ontzettend sportief. Hoogste tijd voor een exclusief interview.

Gefeliciteerd met je uitverkiezing tot rondemiss Heusdenhout 2013!
"Dankjewel! Ben heel benieuwd hoe het gaat worden."

Is het je debuut als rondemiss?
"Ja, het is mijn eerste keer. Ik zit nu op Hogeschool Avans waar ik een opleiding fysiotherapie volg. Daarvoor heb ik wel wat fotoshoots gedaan, net zoals bij mijn vorige opleiding trouwens. Ik sta nu op de voorkant van de brochure gezondheid van Avans."

Wat lijkt het je leukst aan rondemiss zijn?
"Het is weer eens wat anders. Je ziet het altijd op tv en het lijkt me leuk om daar zelf ook een keer bij te zijn. Zelf ben ik ook vrij sportief en het is gewoon leuk als je net een prestatie hebt geleverd dat er dan iemand klaarstaat. Zoals je hoort heb ik me er echt in verdiept hahaha! Ik heb overigens ook al wat jurken gepast, dat was ook erg leuk."

Heb je zelf iets met wielrennen?
"Ik doe het zelf niet, maar vindt het wel leuk om naar te kijken. Ondanks dat het nu door de doping een negatief staartje heeft gekregen blijft het een mooie sport."

Heb je nog een favoriet voor de ronde van Heusdenhout?
"Nee, niet echt. Ik weet eerlijk gezegd niet eens wie er allemaal meedoen. Dat de beste mogen winnen zeggen ze altijd toch?"

Wil je ook een keer bij ons langskomen om koffie te drinken?
"Lijkt me altijd gezellig! Wat moet ik doen dan?"

Koffie drinken. Plus we hebben hier vast nog wel ergens een lintje liggen om door te knippen.
"Leuk!"