Afscheid van stadsbeiaardier Jacques Maassen. Zijn zoon Paul neemt het over. foto Raymond Tillieu
Afscheid van stadsbeiaardier Jacques Maassen. Zijn zoon Paul neemt het over. foto Raymond Tillieu

Carmen en Rob de Nijs over de Bredase daken

Cultuur

CENTRUM - Misschien klatert aanstaande vrijdag wel Rob de Nijs' 'Ritme van de regen' over de daken van de Bredase binnenstad. Niet omdat de zanger zelf een plaats op een podium heeft op dat moment, maar omdat stadsbeiaardier Paul Maassen liedjes van hem speelt op het carillon van de Grote Kerk in Breda.

Met muziek van Rob de Nijs en uit de musical Carmen geeft de beiaardier de aftrap van een jaarlange samenwerking tussen Chassé Theater en de beiaardier. Elke eerste vrijdag van de maand gaat Maassen liedjes spelen van producties die ook in het theater komen.

Het repertoire is door de beiaardier en het theater samen vastgesteld. “Ik vind het belangrijk om een gevarieërd programma te kunnen spelen”, aldus Paul Maassen. “Het carillon heeft een verbindende functie. Overal waar je loopt in de binnenstad hoor je de muziek. Daarom verbind ik dit bekende middelpunt met een denkbeeldig lijntje met andere prominente en culturele plekken in de stad.”

Het is overigens niet voor het eerst dat er muziek van Chasséproducties over Breda klonk. Ook bij Shrek en Abba toverde de beiaardier populaire deuntjes tevoorschijn uit het klokkenspel.