foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Breda komt nog dit jaar met visie op woningmarkt

Politiek

BREDA - De gemeente Breda presenteert nog dit jaar een woonvisie waarin duidelijk moet worden hoeveel woningen er de komende jaren gebouwd kunnen gaan worden in de stad. Breda gaat deze analyse samen met de woningcorporaties maken, zo geeft wethouder Alfred Arbouw aan.

De corporaties deden de suggestie om mee te denken in hun opmerkingen op de structuurvisie Breda 2030. In antwoord daarop geeft de gemeente aan deze geste te omarmen. Zij willen op die manier inzicht krijgen in de ontwikkeling van de woonbehoefte. Ook moet deze visie zorgden dat deze ‘heldere kaders schept voor diverse partijen op de woningmarkt’.

In hun opmerkingen stellen de corporaties dat ‘een stip aan de horizon ontbreekt’ “Daarnaast is er vrijwel geen aandacht besteed aan de ontwikkeling van dorpen, wijken en buurten. Ook de sociale huisvestingsopgave komt bijna niet aan bod.”

In die woonvisie moet volgens de corporaties duidelijkheid komen over toekomstige herontwikkellocaties.Ook moeten er nadere afspraken gemaakt worden over de studentenwoningen.