foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Failliet Teamplay@NAC maakt doorstart

NAC

BREDA - De stichting Teamplay@NAC is dinsdag failliet verklaard. Vorige week moest het goede doel al het grootste gedeelte van het personeel ontslaan wegens geldgebrek. Activiteiten werden toen doorgezet met de hulp van stagiairs en vrijwilligers. Een aantal belangrijke activiteiten gaan wel een doorstart maken, zo hebben de oprichters en partners besloten.

Het faillissement is het gevolg van de ernstige financiƫle problemen binnen de stichting. Perry Hendriks (woordvoerder NAC) vertelde eerder dat Teamplay@NAC ondermeer in deze situatie verzeild was geraakt door verkeerde keuzes rondom gesubsidieerde projecten. "Er waren projecten waarbij er meer werd uitgegeven dan er subsidie binnenkwam."

Het is de leiding de afgelopen week niet gelukt om nieuwe financiƫle middelen en nieuwe financiers aan te trekken om schulden terug te betalen. Het bestuur van de stichting heeft nu naar eigen zeggen gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Deze keuze heeft ertoe geleid dat de organisatie en het aantal projecten rigoureus moest worden ingekrompen.

De belangrijkste activiteiten van Teamplay@NAC in Breda maken een doorstart. Met hulp van de gemeente zal NAC Breda de activiteiten rondom de NAC Street League in de toekomst voortzetten. Ook het programma Playing for Success gaat voorlopig gewoon door.