Yvonne de Heer. foto Wijnand Nijs
Yvonne de Heer. foto Wijnand Nijs

Trots op Breda mogelijk verder als ouderenpartij OPA

Politiek

BREDA - De nieuwe ouderenpartij OPA (Ouderen Politiek Actief) gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in een aantal Brabantse steden waaronder Breda. Dat heeft voorzitter Dick Schouw vandaag bekend gemaakt. Dick Schouw was eerder politiek betrokken bij de partijen 50Plus, Trots Op Nederland, en de Piratenpartij. Hij hoopt dat Yvonne de Heer de kar in Breda wil trekken.

Dick Schouw laat in een reactie weten dat Yvonne de Heer al enige tijd bezig is met het opzetten van een eigen partij. Volgens hem is Yvonne de Heer zeer positief over OPA. Beide politici kennen elkaar nog uit de tijd dat Dick Schouw betrokken was bij Trots op Den Bosch en Yvonne de Heer bezig was met het opzetten van Trots op Breda. "Toen hebben we haar geholpen en nu gaat ze wellicht ons een handje helpen", aldus de voorzitter van OPA.

Het gedachtegoed van Trots en OPA ligt volgens Dick Schouw ook niet zo heel ver van elkaar vandaan. "Bij Trots zitten toch al best veel ouderen, bovendien stemmen mensen bij lokale verkiezingen vaak op personen", aldus Schouw. Hij zegt verder dat de ouderenpartij wel degenlijk iets op lokaal niveau te zoeken heeft aangezien steeds meer zorgtaken worden overgeheveld naar de gemeentes.

Trots op Breda neemt 23 september een besluit over de mogelijke overgang naar OPA. Volgens Dick Schouw zijn er verder nog 19 andere Trots-partijen die zich ook beraden over deze transfer.