Hein van Poppel tijdens een erewedstrijd voor hem. Inzet: het verbrande spandoek. foto Peter Visser / Breda Loco's
Hein van Poppel tijdens een erewedstrijd voor hem. Inzet: het verbrande spandoek. foto Peter Visser / Breda Loco's

Loods Hero voor spandoek ‘hero’ Van Poppel

NAC

BREDA - Het bericht dat het mega-spandoek voor Hein van Poppel door brand verwoest is, heeft het Bredase bedrijfsleven in beweging gebracht. Zo stelt Hero een loods ter beschikking waar het doek (15x23,5 meter) in zijn geheel beschilderd en in elkaar gezet kan worden.

Na twee dagen schilderen, spuiten en naaien was het doek voor icoon Hein van Poppel zondagavond op een paar details na klaar. Mooi op tijd voor de wedstrijd NAX-AZ van aanstaande zondag, zo dachten de fans van Breda Loco’s, die met een man of vijf geknutseld hadden.

Tot zondagavond het bericht kwam dat er brand was in Toren 3: juist, de plaats waar de supporters bezig waren geweest. En dit keer was het geen loze melder van een sensor, maar bleek het serieus. Het spandoek had door nog onbekende oorzaak vlam gevat.

Weg spandoek, weg eerbetoon, dachten de mannen die avond. Maar na wat berekeningen maandag bedachten de Loco’s dat het toch zou moeten kunnen. Dan zou er wel een ruimte moeten zijn, en voldoende handjes.

Inmiddels is dat dus gelukt. “En er heeft zich ook een sponsor gemeld voor het materiaal”, laat Leon Deckers van de Breda Loco’s weten. Het gaat om Azalp.nl, dat zich vorige week ook aan NAC verbond en nu €750 in de kosten.

Uiteindelijk konden de Loco’s zelfs kiezen uit ruimtes. “Grond- en Transportbedrijf Wagemakers BV uit Oudenbosch bood ook al een grote ruimte aan”, laat Deckers weten. “Dat is hetzelfde bedrijf dat afgelopen zomerstop heeft geholpen aan de aanleg van de grasmat van NAC. De betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven is dus groot.”

Uiteindelijk moet het dus goed komen met het spandoek voor hero Hein van Poppel. Zondag bij NAC-AZ op de B-side.