Bredase amateurgezelschappen presenteren zich in het Chassé aan het publiek. foto Janet Olde Wolbers
Bredase amateurgezelschappen presenteren zich in het Chassé aan het publiek. foto Janet Olde Wolbers

95 groepen doen de KAM

Cultuur

BREDA - Het traditionele begin van het amateurseizoen: de Kulturele Amateur Manifestatie Breda. Dit weekend, 21 en 22 september, is het weer zover in het Chassé Theater. Traditiegetrouw brengt het evenement weer duizenden mensen op de been.

95 deelnemende groepen vieren samen de start van het amateurtheaterseizoen 2013-2014. Tijdens de 31e editie zijn er op vijf podia optredens. Op zaterdag de 21e van 16.30 tot 23.00 uur en zondag de 22e van 11.00 tot 18.00 uur laten dansscholen, orkesten, koren, toneelgroepen en andersoortige formaties en opleidingen zien en horen waarmee zij door het jaar heen bezig zijn.

De KAM zorgt de laatste jaren steeds voor verrassende en onverwachte cross-overs. Dit jaar treedt bijvoorbeeld het Saxofoonsensemble van de Nieuwe Veste samen op met de slagwerkgroep Café Preto, de vertelkring Arcadia met het Trio Sprank, het strijkorkest Sinfonietta met het Baronie Muziektheater, jeugdcircus Woenzini met Ent3tain, dansorkest LaBanda met de tapdancegroep Nana van der Pluym en het seniorenkoor Plus samen met het kinderkoor Swing.

Veel verenigingen gebruiken de KAM om leden te werven. Informatie over de verenigingen is
Gratis te krijgen bij de ingang van het theater.