foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Breda tikt REWIN op de vingers

Politiek

BREDA - Regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN is teruggefloten door het college van Burgemeester en Wethouders. Dat gebeurde nadat Paul de Beer opmerkte dat D66 zich stoort aan de manier waarop REWIN zich bemoeit met de ontwikkeling van Logistiek Park Moerdijk (LPM).

In berichten die verschenen in BN DeStem gaf REWIN aan dat het absoluut noodzakelijk is dat het LPM zich vestigt bij Moerdijk. De ontwikkelingsmaatschappij hekelde in die berichten de politieke besluitvorming rondom het LPM. Dat is bij D66 in het verkeerde keelgat geschoten. “REWIN heeft zich als uitvoerende organisatie niet te bemoeien met dergelijke politieke afwegingen”, meende De Beer. D66 vroeg zich daarop af wat het College van deze uitspraken vindt.

Wethouder Meeuwis gaf aan het eens te zijn met het standpunt van De Beer. “REWIN heeft dit gedaan omdat zij als doel hebben om bedrijven uit binnen- en buitenland zich te laten vestigen in West-Brabant. Zij zien het LPM als belangrijke landingsplaats waar grote bedrijven zich kunnen vestigen. Maar ik deel de visie van D66. Uitvoerders dienen zich niet op deze manier te mengen in de besluitvorming.”