Krystl. foto Kasimir Szekeres
Krystl. foto Kasimir Szekeres

Krystl zoekt Breda’s talent voor Undefeatable in Mezz

Cultuur

BREDA - Zelf stond Krystl al piepjong op het podium: 16 jaar was ze toen ze met een buurjongen in een bandje kwam. Nu toert tourt ze met haar tweede album Undefeatable door het land en biedt ze talent een kans op podiumervaring. Die kunnen zich melden voor het voorprogramma. Een soort Krystel’s Got Talent dus eigenlijk.

Terwijl de zangeres het land doorscheurt voor promotieoptredens en zich voorbereidt op de clubtour die komende week begint, moet ze ook aan de bak als jurylid voor haar eigen talentshow. Waarom eigenlijk eigenlijk? “Ik heb ook al eens wat gedaan voor Buma met jong talent en dit is een tijdje geleden bij me opgekomen. Het leek me leuk om iets te doen met jonge talenten. Bij de vorige clubtour stond een band in het voorprogramma van hetzelfde platenlabel, dit is wat anders. Het is iets wat ik vroeger ook wel heel leuk had gevonden om te mogen doen.”

Over aanmeldingen heeft ze niet te klagen. “Ik krijg best wat aanmeldingen. Niet per se zo jong als. Ik was zeventien toen ik op het conservatorium terechtkwam, maar veel van de talenten die zich aanmelden zijn begin twintig denk ik. Sommige bands/vocalisten ken ik ook wel van naam, andere niet.”

Waar let ze op bij de talenten? “Het hoeft niet het nieuwste talent te zijn, of heel erg te passen bij wat ik doe. Ik moet het vooral leuk vinden, ik vind het ook leuk om mensen een podium te bieden.” Ze heeft slechts een paar eisen. Het optreden moet akoestisch, de band mag uit maximaal drie personen bestaan en het repertoire moet bestaan uit ten minste vijf zelf geschreven nummers. En je moet uit de regio Breda komen. Nadat ze de audities in de vorm van een YouTube-filmpje heeft ontvangen, maakt ze een selectie. “Je ziet meteen wat voor mensen het zijn, dat is wel erg leuk en gemakkelijk.”

Wanneer moeten de audities binnen zijn? “Ik sta op de 27e in Mezz, dus een week van tevoren maak ik mijn keuze.” En wat gebeurt er met de geselecteerde band? “Ik ga zeker op de avond zelf proberen te luisteren naar dat opreden, en misschien kunnen we ook wel iets samen doen. Niets staat nog vast.”

Inzenden kan door een linkje van Soundcloud of YouTube te sturen naar: krystl@brandnewlive.nl met ‘Support act voor clubtour’ als onderwerpregel. In de mail moet de band ook in het kort iets over zichzelf vertellen.