In de Grote Kerk werd de Heerlijke Orde uitgereikt. foto Perry Roovers
In de Grote Kerk werd de Heerlijke Orde uitgereikt. foto Perry Roovers

Nieuwe leden voor Heerlijke Orde Breda

BREDA - De Heerlijke Orde van Breda krijgt er twee nieuwe leden bij. Dat zijn Jettie Rantink en Willem Brandt, vanwege hun bijzondere verdiensten voor de Bredase samenleving. Om lid te worden van de Orde moet een Bredanaar voorgedragen worden die zich als vrijwilliger op meerdere maatschappelijke terreinen in Breda heeft onderscheiden en dat nog steeds doet.


Jettie Rantink, oud-directeur van de Nieuwe Veste, bekleedt drie bestuursfuncties. Dat doet ze bij stichting ‘Markdal, duurzaam en vitaal’, Sirius Saxophone Quartet en ‘Ongekend Talent’. Verder verricht ze hand- en spandiensten voor het Spanjaardsgat Festival, Dansgezelschap de Stilte en Gebouw F, centrum voor architectuur. In het verleden was ze vrijwilliger bij Breda Barst, voorzitter van Breda Photo, bestuurstlid bij De Stilte en nog veel meer. In de jaren ‘80 werkte ze als raadslid, fractievoorzitter en wethouder voor de PvdA.

Willem Brandt is voorzitter van stichting de Grez Mahie, lid van Commissie van Toezicht van een jeugdinrichting en jurylid van de Bredase Vredesprijs. Daarnaast heeft hij functies bij verschillende stichtingen, Volksuniversiteit Brede Aa en meer. In de jaren ‘70 en ‘90 was hij directeur bij het Jeugd en Jongerencentrum en heeft hij gewerkt voor diverse maatschappelijke organisaties in de welzijns-, onderwijs- en ontwikkelingssector. Ook was hij betrokken bij Muziekvereniging Fidelis, Stichting Talent op straat, het bloemencorso in Zundert en was hij voorzitter van de Commissie van Toezicht van de Heijacker.

Het toekennen van een lidmaatschap van de Heerlijke Orde ligt in handen van het bestuur. Op voordracht van een intern adviesorgaan wordt besloten wie voldoet aan de benodigde criteria. De Orde is van mening dat er nog onvoldoende Bredanaars worden voorgedragen.

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief