Logo bredavandaag.nl
Het nieuwe station in aanbouw. foto Maj-Britta de Ruiter / Ad Ballon
Het nieuwe station in aanbouw. foto Maj-Britta de Ruiter / Ad Ballon

Kamer: Snelle uursverbinding Breda-België

DEN HAAG/BREDA - Breda krijgt vanaf 2017 definitief een snelle uursverbinding met Antwerpen en Brussel. Daar heeft de Kamer dinsdag mee ingestemd.


Voor Breda is dat goed nieuws. Dan is het nieuwe centraal station gereed en is Breda de spil in snelle verbindingen tussen het Brabantse achterland, de randstad en Antwerpen en Brussel.

Met de bekrachting van het voorstel lijkt voor Breda ook een einde te zijn gekomen aan maanden van getouwtrek rondom de opvolging van de Fyra. Burgemeester Van der Velden was in september nog zeer uitgesproken. Hij pleitte toen voor een spoedige dienstregeling. “Zodat wij met alle betrokken partijen, publiek en privaat, samen de verbeteringen in infrastructuur en verdienkracht van Nederland realiseren die ons eind jaren negentig voor ogen stonden.” Eerder was al duidelijk dat Breda-Antwerpen nadrukkelijk in de plannen van de NS voorkwam.

Breda wees telkens op haar belang als één van de belangrijke vervoersknooppunten van Nederland en de al gedane investeringen van honderden miljoenen euro’s in een station, de aanleg van de spoorverbinding en andere infrastructuur..
Bovendien zijn internationale bedrijven al met vestigingen naar Breda gekomen, vooruitlopend op de treinverbinding met België. De komst van een internationale verbinding is essentieel om treinreizigers uit het zuiden van Nederland aan te sluiten op het Noord-Europese hogesnelheidsnet, maakte Breda eerder al duidelijk.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief