Zondag was de zesde editie van de Minstrelen en Troubadourentocht in de Bredase binnenstad foto Janet Olde Wolbers
Zondag was de zesde editie van de Minstrelen en Troubadourentocht in de Bredase binnenstad foto Janet Olde Wolbers

Troubadours maken ronde langs Bredase cafés

Cultuur

CENTRUM - Negen nieuwe troubadours en vier minstrelen die in 2012 ook aanwezig waren
gaan hun muziek laten klinken in verschillende cafés in de binnenstad van Breda. Zij doen mee aan de Minstrelen- en Troubadourentocht van 15 december.

De naam Minstrelen- en Troubadourentocht verwijst natuurlijk naar de muzikanten uit de middeleeuwen. Deze achtste editie van de door POB georganiseerde tocht kent dit jaar weer een gevarieerde muzikale line-up. De bezoekers moeten zich laten verrassen, want er is geen speelschema. De muzikanten trekken langs de cafés, waar ze telkens een optreden van ongeveer een kwartier geven.

Vanaf 15.00 uur bezoeken de muzikanten de negen deelnemende locaties. Het gaat om Awash, Bas Deenik, Dead Duck Alley, André Kuipers, Dennis van Paradijs, Emmy Eve, Fabiana Dammers, Flip Noorman, Merel Simons, Rosenburg, Serenader, Tom Neven en Vic vd Bosch.

De cafés die zij deze zondag aan doen zijn De Kleine Wereld, Vulling, Gold en De Bruine Pij. Koffie Bij Teun maakt voor het tweede jaar op rij een podium vrij voor de rondtrekkende muzikanten. Nieuw dit jaar zijn de podia bij cafés De Mark, Heeren Van Breda en Het Hijgend Hert. Irish Pub O'Mearas is na een jaar afwezigheid ook dit jaar er weer bij en opent haar deuren voor deze muzikale middag.

Deze tocht wordt sinds 2006 elk jaar in de binnenstad van Breda gehouden.