Het dak van flat de Windvanger aan de Brusselstraat bleek niet stormbestendig. foto Luuk Koenen/SQ Vision
Het dak van flat de Windvanger aan de Brusselstraat bleek niet stormbestendig. foto Luuk Koenen/SQ Vision

Storm Breda: Dak waait van flat Windvanger

Politie stormschade

HOGE VUCHT - De voorbij razende storm heeft op diverse plaatsen in Breda voor stormschade gezorgd. Zo waaide kort na middernacht het dak van de flat De Windvanger aan de Brusselstraat. Een deel van het dak kwam daarbij op de naastgelegen parkeerplaats. Een flink aantal auto's raakte beschadigd.

De politie zette een groot gebied rond de flat af. De bewoners hebben hun woning niet hoeven verlaten, zo meldt een woordvoerder van WonenBreburg. "Wel zijn we ter plekke om de veiligheid van de bewoners te garanderen. Vanwege de harde wind kun je namelijk niet zomaar het parkeerterrein oplopen." De bewoners krijgen vandaag persoonlijk een brief overhandigd met wat te doen, bijvoorbeeld met de verzekering. Ondanks dat het dak deels is weggewaaid, is er geen waterschade.

Het is nog niet bekend hoeveel de schade is aan het gebouw of aan de auto's. "De schadeexpert was vanmorgen nog niet geweest, maar het is duidelijk dat we flink aan de slag moeten. Belangrijkste is dat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan." Medewerkers van WonenBreburg noteren de kentekens van de beschadigde auto's en telefoonnummers van bewoners. "Zodat als het terrein veilig is, we ze kunnen bellen."

Ook vanuit andere plaatsen in de stad kwamen meldingen van stormschade. Onder meer aan de Zelzatestraat, Backer en Ruebweg, Asterdse Sluis en de Sparrenweg en in Prinsenbeek in de Groenstraat. Op diverse plaatsen zorgde dit voor schade, bijvoorbeeld aan het Turkooishof waar een boom op het dak van een auto waaide.