Mede dankzij een eigen doelpunt van Heerenveen pakte NAC een punt in eigen huis foto Peter Visser
Mede dankzij een eigen doelpunt van Heerenveen pakte NAC een punt in eigen huis foto Peter Visser

NAC naar Valencia, Schalk (nog niet) naar PSV

NAC

STEENAKKER - De transfer van Alex Schalk naar jong PSV is nog niet afgerond. NAC heeft een voorstel bij PSV liggen en wacht nog op antwoord van de Eindhovenaren. De jonge aanvaller heeft zelf laten weten graag voor zijn kans te willen gaan in de eerste divisie.

Wanneer de overgang rond is, dan gaat NAC op zoek naar een vervanger, zo meldt technisch directeur Jeffrey van As. “Want Alex is wel gewoon een volwaardig lid van de selectie.” Van As moet daarvoor weer aan de bak. “Het zal op creatieve wijze moeten, want het is nog steeds niet zo dat er een zak met geld klaar staat.”

Mocht er wat gebeuren, dan gaat de telefoon van Van As in Spanje. Hij reist met de selectie naar Valencia voor een trainingskamp van een week. Ondanks het beperkte budget. “Ik weet als oud-speler hoe belangrijk zo’n week is voor je team. Het is goed om de groep bijelkaar te hebben.”

Dat team, daar gaat coach Nebojsa Gudelj aan werken. “We gaan zorgen voor een goede sfeer en dan werken aan de nieuwe taken en nieuwe afspraken. Tijdens deze week praten we ook met de spelers en evalueren we en stellen we nieuwe doelen.”

Het doel van NAC voor de rest van het seizoen is onveranderd, maar een plaats daaraan koppelen wil Gudelj niet. “Dat is niet realistisch”, zo verwijst hij naar de ranglijst, waar het verschil tussen toppers en tobbers niet al te groot is. “Wij bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Als we als team presteren, dan komen de resultaten vanzelf.”

NAC vertrekt zondag richting Valencia. Vrijdag en zaterdag wordt in Nederland getraind. “In Spanje gaan we weer verder opbouwen na de tien dagen rust die we hebben gehad.” De tiende oefent NAC tegen FC Groningen.

Update: De verhuur van Schalk aan PSV is donderdagmiddag alsnog gelukt, zo meldt VI.nl