Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

'Raad van Commissarissen NAC vertrekt per direct'

NAC

BREDA - De Raad van Commissarissen (RvC) van NAC stapt per direct op. Dat meldt Omroep Brabant. De aandeelhouders van NAC zijn niet tevreden over de RvC en willen niet verder. Deze aandeelhouders zijn op zoek naar een nieuwe organisatorische structuur bij NAC en brengen daarom verschillende wijzigingen aan in de huidige organisatie.

Zo moet technisch directeur Jeffrey van As waarschijnlijk ook vertrekken, bericht Omroep Brabant op basis van verschillende vooralsnog onbekende bronnen. De technisch directeur heeft een contract tot 1 juli 2014. Dat wordt waarschijnlijk niet verlengd. Naar verluidt mag interim-directeur Justin Goetzee wel aanblijven.

De aandeelhouders waren tot voor kort financiers. Toen NAC vorige maand op het randje van faillissement balanceerde, hebben deze 21 financiers besloten om een lening van 7 miljoen om te zetten in aandelen in de club. Daarmee werden ze ook meteen eigenaar. Samen met de gemeente, die de stadionhuur verlaagde, werd de club toen gered. Op dat moment is ook besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe organisatiestructuur.