NAC wint met 2-1 van Heracles en nestelt zich in het linkrrijtje. foto Peter Visser
NAC wint met 2-1 van Heracles en nestelt zich in het linkrrijtje. foto Peter Visser

Geblesseerde Lurling niet gehuldigd

NAC

STEENAKKER - Anthony Lurling wordt zaterdag niet gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd voor NAC. De aanvaller zou aanvankelijk voor aanvang van de wedstrijd tegen PEC Zwolle in het zonnetje gezet worden.

Na overleg met de verschillende supportersverenigingen kwam NAC tot de conclusie dat een huldiging op dit moment niet slim is. “Het NAC Museum, dat altijd de huldigingen verzorgt, gaf aan dat hij mogelijk niet de huldiging zou krijgen die hij verdient”, aldus de woordvoerder van de club.

Nadat Lurling demonstratief weigerde op de tribune plaats te nemen tegen AZ, ontstond er bij de supporters verdeeldheid over de aanvaller. De actie van Lurling, en zijn standpunt dat hij altijd bij de eerste veertien zou moeten zitten, was voor de technische staf aanleiding de toekomst te bespreken. “De conclusie van dat gesprek was dat zijn contract niet verlengd wordt.”

Overigens zit Lurling zaterdag weer op de tribune. Dit keer is dat geen beslissing van de trainers, maar het gevolg van een blessure bij Lurling zelf. De aanvaller is geblesseerd aan zijn achillespees. Dat was ook de reden dat hij vrijdag niet meetrainde.