Afbeelding

Bredase erfgoed heeft nu een frisse website

Cultuur

BREDA - Wat zou elke Bredase leerling moeten weten over de Bredase geschiedenis? Die vraag staat centraal in de leerlijn erfgoededucatie voor basis- en voortgezet onderwijs. Cultuurwinkel Breda heeft samen met de gemeente, het onderwijs en erfgoedinstellingen het ‘Bredaas Verhaal’ samengesteld en vormgegeven in een speciale website.

Op deze erfgoedwebsite staan erfgoedprojecten die leraren met hun leerlingen kunnen uitvoeren. Ook is de historie van de stad ingedeeld in tijdvakken, zoals die ook op school bekend zijn. Uiteindelijk zijn acht tijdvakken gedefinieerd met feiten en gebeurtenissen van vóór het ontstaan van de stad tot en met nu. Alle Bredase leerlingen vanaf groep vijf zullen een lesbrief ontvangen over het onderwerp.

Wethouder Akinci presenteerde de site. Hij gaf les aan leerlingen van groep 7 over Het Bredaas Verhaal en vertelde hen waar je in de stad de sporen ziet van de rijke historie van de stad. Ook de kinderen droegen hun steentje bij. “Zij hebben net zelf geschiedenis geschreven door opgravingen te doen en hun bevindingen op de site te zetten.”