076-Bal in 2011.
076-Bal in 2011.

Populair 076 Bal verhuist naar Mezz

Cultuur carnaval

BREDA - Het jaarlijkse 076 Bal vindt dit jaar op caranvalszaterdag 1 maart plaats in Mezz. Het poppodium wordt voor het carnavalsfeest voor één avond helemaal omgebouwd tot Café De Generaal, verwijzend naar de militaire oorsprong van het gebouw en een eerbetoon aan Vincent van Wegen, de vorig jaar overleden beschermheer van het 076 Bal.

“We kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen jaren bij Hotel Van Ham. We zijn eigenaar John van Hooijdonk en zijn team veel dank verschuldigd. Zij hebben ons steeds alle vrijheid gegeven om er een heerlijke, ontspannen avond van te maken. Die sfeer is ook dit jaar het uitgangspunt”, aldus Jaap Meeldijk van de organisatie, “Vincent - zelf frequent bezoeker van zowel Van Ham als Mezz - wordt in de nieuwe opzet geëerd met zijn eigen café.”

Van Wegen bood de jonge organisatie sinds het begin een helpende hand en verwelkomde als Generaal Van Ham tot Van Cooth jaarlijks de honderden gasten met een persoonlijk woord.

In Mezz is ook meer plaats voor publiek, zo'n duizend man tegenover 550 de afgelopen jaren. Het feest was doorgaans steevast binnen een half uur uitverkocht. Wat niet verandert is de opzet. Twee ruimtes met dj's, artiesten, veel carnavalskapellen en een verrassing bij binnenkomst. Aan de deur staat uitsmijter Jan die al vele jaren speciaal voor het feest vanuit Oostenrijk naar Breda komt.

De voorverkoop voor het 076 Bal start vrijdag om 20.30 uur in de Grote Kerk. Kaarten voor het 076 Bal kosten zoals vanouds €7,50. Het 076 Bal doet een donatie aan het Steunfonds Grote Kerk.