Louis Seeuwen. foto Esther Hereijgers Fotografie
Louis Seeuwen. foto Esther Hereijgers Fotografie

Breda verliest met Louis Seeuwen markant ondernemer

Algemeen

BREDA - Na een lange periode van ziekte is maandagavond ondernemer, bestuurder en netwerkpionier Louis Seeuwen overleden. Seeuwen werd 59 jaar.

Geboren in Rotterdam, maakte hij zich Breda snel eigen. De lijst met bestuursfuncties en activiteiten is haast oneindig. Seeuwen was actief in het verenigingsleven bij het hockey, in de Kamer van Koophandel, bij de regionale SER, Koninklijke Horeca Nederland, MKB Nederland en de ontslagcommissie van het UWV. Maar ook bij de Verlichte Sloepenparade em de Bredase Pluim was hij betrokken.

Zakelijk was hij actief op verschillende vlakken. Zo runde hij enige tijd café Louis D’Or in het Ginneken en was hij eigenaar van kinderdagverblijf Krokofant. Veel Bredase ondernemers kennen Seeuwen van netwerkclub VOC, waarvan hij de oprichter was.

“Hij was de eerste die een netwerkclub als deze uit de grond stampte”, weet Cees van der Horst. “Hij bracht bedrijven bij elkaar en had al snel door dat bedrijven ook elkaar nodig hadden.” Vanuit die functie was Seeuwen ook betrokken bij de Bedrijvencontactdagen in het Racketcentrum.

“Hij had vrij snel door dat ondernemers klaar waren met zware bijeenkomsten”, vult horeca-ondernemer Peter Werther aan. Dus kreeg de VOC avonden met vaderlandse sterren als Jan Vayne en Karin Bloemen. Werther kent Seeuwen als een bevlogen man. “Dat moet je wel zijn als je zo actief bent in de vertegenwoordiging van het bedrijfsleven. Dan krijg je flink wat voor je kiezen van mensen die aan de zijlijn staan.”

Seeuwen was niet altijd even makkelijk. “Hij voelde haarfijn aan als iemand zijn stukken niet had gelezen, dan ging ie zo over je heen”, vertelt Werther. “Iedereen had wel een mening over Louis, hij was geen grijze muis. Hij had zijn ziel en zaligheid verpand aan Breda en zeker aan Prinsenbeek.”

Intelligent, bravoure, goed gebekt en goed op de hoogte, maar ook gewiekst en vol ideeën. “Als je met Louis vandaan kwam had je altijd veel energie”, vertelt Louise Clarijs.

Seeuwen verloor vorig jaar februari zijn 25-jarige zoon Wiet. Dat was op de dag dat hij hoorde dat hij ongeneeslijk ziek was. De laatste periode werd hij verzorgd door zijn ex-vrouw.

Louis Seeuwen laat een zoon en een dochter achter.