beeld Youtube.com
beeld Youtube.com

Nieuwe overkapping voor winkelcentrum Hoge Vucht

Economie

HOGE VUCHT - Winkelcentrum Hoge Vucht krijgt een nieuwe overkapping, vooruilopend op een verdere opfrisbeurt van het centrum. Deze opknapbeurt wordt vanwege ‘veranderde marktomstandigheden’ anders dan in 2012 werd aangekondigd.

Hoe de aangepaste plannen eruit gaan zien, dat is nog niet duidelijk. Het winkelcentrum moet in elk geval een hedendaagse uitstraling krijgen, het vervangen van de overkapping is daarin een eerste stap.

De eerste plannen voor een revitalisatie stammen al uit 2003. Dit kreeg in 2010 met behulp van verschillende partijen, Gemeente Breda, Singelveste AlleeWonen, ASR vastgoed vermogensbeheer en Stichting Elisabeth, tot een in 2012 gepresenteerd plan. Toen werd gedacht aan een uitbreiding van modewinkels en woonvoorzieningen. “Recent onderzoek laat zien dat de behoeftes van de huidige markt veranderd zijn. Het is daarom belangrijk dat we ook onze ambities voor de renovatie bijstellen. Op basis van deze ambities gaan we nu snel concrete stappen zetten, wat een positieve impuls is voor de wijk”, zo stelt wethouder Bob Bergkamp.

In 2013 is op basis van een marktanalyse inzichtelijk geworden dat de potentie van het winkelcentrum vooral ligt op het gebied van food en het huishoudelijke segment. Wat de gevolgen zijn van deze veranderde koers moet uit een nieuw, dit jaar op te stellen, stedenbouwkundig plan blijken.