foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Zorgen D66 om bedrijventerrein Digit Parc

Economie

BREDA - D66 maakt zich grote zorgen over de toekomst van bedrijventerrein Digit Parc, dat grenst aan Teteringen. Het park is de afgelopen jaren niet van de grond gekomen. D66 vreest dat dit de komende jaren ook niet gaat gebeuren en wil de bestemming veranderen naar agrarisch.

In een brief die de D66 aan het College van B&W stuurde staat dat het Digit Parc terrein voor drie jaar verhuurd is aan een boer. “Dat is onzin”, zegt initiatiefnemer Toon Melis. “Het terrein is tot het eind van het jaar verhuurd, met een opzegtermijn van maand tot maand. Dus als de bouw rond is, kunnen we in principe binnen een maand beginnen. Natuurlijk weten we dat veel eerder dan een maand van tevoren, dus we kunnen de landbouwer ruim op tijd inlichten”.

Vijf jaar geleden werd het idee voor het Digit Parc gepresenteerd. Een duurzaam bedrijventerrein waar IT bedrijven zich vestigen. Slechts een derde van de tien hectare wordt volgebouwd en de rest van het terrein wordt ‘groen’. Maar tot nog toe is er nog niks gebeurd en nu heeft een landbouwer het terrein gehuurd om er maïs te verbouwen. “Er zijn twee geïnteresseerde bedrijven, maar dat is te weinig om te beginnen met bouwen”, aldus Melis. “Daarom verhuren we het in de tussentijd aan een landbouwer, zodat er toch nog nuttig gebruik wordt gemaakt van het terrein.”

Digit Parc komt er
Melis vertelt dat het Digit Parc er wel degelijk gaat komen. “We hebben een onherroepelijke bouwvergunning, maar het gebruiksklaar maken van het terrein is te duur om het slechts voor twee bedrijven te doen. We hebben nog zo’n twee of drie bedrijven nodig en dan kunnen we gaan bouwen.”