Logo bredavandaag.nl
Vrijwilligers in actie. foto Madieke Heesters
Vrijwilligers in actie. foto Madieke Heesters

45 Bredase klussen tijdens klusweekend NLdoet

BREDA - Met familie, klasgenoten of collega’s meewerken aan een lente-tuinfeest of het opknappen van een clubhuis. Het Oranje Fonds organiseert weer de grootste vrijwilligersactie van Nederland met 45 klussen in Breda.


Dit jaar gaan op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart vrijwilligers aan de slag om samen de handen uit de mouwen te steken. Bij clubhuizen, tuinen, scholen en andere maatschappelijke instanties worden zoveel mogelijke vrijwilligers verzameld om werk te verrichten.

Organisator van NLdoet zet vrijwillige inzet in het zonnetje en stimuleert iedereen om te komen helpen op deze dagen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds :”Dat zoveel mensen zich inzetten om Nederland mooier, socialer en meer betrokken te maken is voor ons iets om trots op te zijn. We hopen dat heel Nederland nu zijn steentje wil bijdragen.”

Ook Breda Actief doet mee met de actie en zet zich in voor Happy Hippo. Deze organisatie maakt verjaardagsboxen voor kinderen in Breda die geen verjaardag kunnen vieren. Breda Actief gaat deze dozen, vol met cadeautjes en traktaties, beschilderen. Ze stimuleren Bredanaars om zich in te zetten tijdens deze dagen en helpen organisaties bij het bedenken van klussen en werven van vrijwilligers.

Organisaties zoals Kinderboerderij De Sik, Voetbalvereniging Barca en Ouderenvereniging Petrus & Paulus hebben zich al opgegeven met een klus. Mensen met groene vingers kunnen terecht bij Landgoed Wolfslaar. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die een basis willen leggen voor een moestuin. Op de website van NLdoet kunnen vrijwilligers deze bekijken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief