Het verwerken van de uitslagen tijdens de verkiezingsavond. foto Jorgen Janssens
Het verwerken van de uitslagen tijdens de verkiezingsavond. foto Jorgen Janssens

Uitslagenstress verkiezingen live meemaken

Politiek gemeenteraadsverkiezingen

BREDA - Welke partij wordt de grootst in Breda en mag dus het startsein geven aan de onderhandelingen voor een nieuw college? Welke partij kan daarmee de toon zetten voor waar het met Breda heen gaat de komende vier jaar?

Dat staat er woensdag tijdens de raadsverkiezingen op het spel. Maar ook 'Hoe doet ‘nieuwkomer’ BOB het, in hoeverre profiteren landelijke partijen van hun landelijke steun, of hebben ze juist last van het tegenzittend sentiment?

Woensdagavond valt dat allemaal op zijn plaats. Het stadskantoor is de plaats waar de eerste uitslagen binnendruppelen en waar de politici met elkaar de uitslagen aanhoren.

Deze zogenoemde uitslagenavond is woensdag vanaf 21.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Rond 23.30 is de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend, waarna de lijsttrekkers daar in het slotdebat een eerste reactie op zullen geven.

Burgemeester Van der Velden opent de avond om 21.00 uur, wanneer de laatste stembureaus sluiten. De stemmen worden met de hand geteld. De presentatie van de avond is in handen van Henk Schol en de muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Joep Peters.