De uitslagenavond na de verkiezingen van 19 maart 2014 in het stadskantoor. foto Wijnand Nijs
De uitslagenavond na de verkiezingen van 19 maart 2014 in het stadskantoor. foto Wijnand Nijs

Uitslagenavond: de politiek reageert

Algemeen gemeenteraadsverkiezingen

BREDA - Naarmate de avond vordert stromen de uitslagen binnen. En met die uitslagen, volgen ook de reacties van politici. Hier het verhaal met de uitslagen, hieronder de reacties.

23:00 uur
Bernie van den Berg (Breda97, voorlopig 2 zetels) zegt: "Het valt nog een beetje tegen maar ik denk dat het niet op 1 zetel blijft hangen na de eerste uitslag."

22:58 uur
Thierry Aartsen (VVD, voorlopig op 8 zetels) geeft een korte reactie: "Mooi. We zijn de grootste in Breda en als dit zo blijft blijven we dat ook. Er komen nog een aantal stembureaus waar we de vorige keer ook winst gepakt hebben. Mooi dus."

22:55 uur
Paul de Beer (D66, voorlopig op 7 zetels) zegt heel erg blij te zijn als dit ook de einduitslag wordt. "We hadden gehoopt op de winst van één zetel dus twee zetels zou fantastisch zijn."

22:28 uur
De Partij van de Arbeid is bij de eerste uitslag met tien procent gedaald. Miriam Haagh (PvdA) was er vier jaar geleden ook en hoopt op een goed einde van de avond. "De eerste uitslag is niet erg positief maar dat zegt nog niets over het einde. Het ligt er echt aan wat Breda heeft gedaan."

22:15 uur
Patrick van Lunteren (SP, staat nu op 8 zetels) geeft een eerste reactie: "Pure euforie. Dit is een beloning voor vier jaar lang keihard werken. Het kan nog wel een klein beetje op en neer gaan, maar dit is fantastisch. Een flinke beloning." (PN)