Dancetour 2012: prachtig weer en veel publiek. foto Thaddeuz
Dancetour 2012: prachtig weer en veel publiek. foto Thaddeuz

Chasséveld dit jaar hét festivalterrein van Breda

Cultuur evenementen

BREDA - Het Chasséveld is dit jaar meer dan ooit hét festivalterrein van Breda. De parkeerplaats tussen de Pathé en het stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan wordt van april tot en met augustus bijna maandelijks gebruikt voor een grootschalig feestje. Alleen in mei is er nog niks…

Het feest begint met het deze week bevestigde Koningsdag-spektakel van 538. De radiomannen kiezen voor Oranjestad Breda en nemen een reeks aan artiesten mee, onder meer Martinn Garrix. Het 538-feest is meteen het grootste festival: liefst 40.000 tickets van een tientje zijn te koop.

Begin juni is het de beurt aan Dancetour. In eerdere edities ook daar Hardwell op het podium. Wie er dit jaar op 8 juni in Breda staan? Vato Gonzalez, net als afgelopen jaar? Zeker is wel dat de 25-duizend gratis plaatsen zeker weer gevuld zijn. Net als alle andere jaren.

12 juli haalt Breda Live onder meer Guus Meeuwis, DJ Hardwell en Miss Montreal naar Breda. Ook de zesde editie houdt een ruime opzet, met achter de skyboxen een ruimte om op het gemak de eten en te drinken. Vorig jaar waren er meer dan vijftienduizend bezoekers en was het daarmee uitverkocht.

In augustus is het de beurt aan Breda in Concert. De tweede editie van dit Nederlandstalige festival heeft de eerste namen al bevestigd voor 2 augustus. De Line up tot nu toe: Nick en Simon, Marianne Weber,Vinzzent, Django Wagner, René Schuurmans, Gebroeders Ko en zo werd vrijdag bekend: Danny De Munk.