Logo bredavandaag.nl
Koninginnedag: gezellig druk in de binnenstad. foto Noortje Nijs
Koninginnedag: gezellig druk in de binnenstad. foto Noortje Nijs
538Koningsdag

Koningsdag: Wat kan en mag in Breda

BREDA - De 120.000 bezoekers die de gemeente aanstaande zaterdag op Koningsdag verwacht moeten zich wel aan een paar regeltjes houden. Zowel in de binnenstad als op het Chasséveld gelden huisregels.


Bij 538 Koningsdag is een geldig toegangsbewijs nodig om 12.00 uur het terrein op te komen. Na 21.00 uur mogen bezoekers niet meer naar binnen. Ook bij het verlaten van het festival is het handig te bedenken dat er geen weg terug meer is. Bezoekers mogen namelijk niet opnieuw met terrein op na het verlaten ervan.

De hele dag wordt vastgelegd met camera’s en in de avond uitgezonden via RTL 7. Bij het betreden van het festival wordt er automatisch toestemming gegeven van de bezoeker om de opnames van jou wereldwijd openbaar te maken.

Er is geen minimum leeftijd vastgesteld door 538 maar de radiozender vind het geen geschikte plek voor kinderen jonger dan 12 jaar zonder begeleiding.

In de binnenstad en op het Chasséveld gelden de standaard huisregels. Zo mag er geen drank, drugs en andere verboden middelen worden meegenomen of gebruikt. Jongeren onder 18 jaar mogen geen drank kopen of nuttigen.

Mensen die op de fiets of scooter komen moeten deze parkeren buiten de stad. Tijdens de evenementen worden fietsen en gemotoriseerde voertuigen geweigerd.

Wie bang is de binnenstad niet te kunnen betreden bij drukte: er zijn elf ingangen. Beveiligers sturen bezoekers eventueel door naar ingangen waar het minder druk is, bijvoorbeeld als de Havermarkt vol staat.

Vanaf 05.00 uur begint de Kindervrijmarkt in het Park Valkenberg. Dit duurt tot 18.00 uur. In de binnenstad zijn verschillende podia op de Havermarkt, Kerkplein, Grote Markt, Haven, Veemarktstraat, Visserstraat, St. Jansstraat en de Halstraat van 12.00 uur tot 21.00 uur.

Voor de mensen met een kaartje voor 538 Koningsdag gaan de deuren vanaf 10.30 uur open op het Chasséveld. Om 12.00 uur beginnen de muziekoptredens tot 22.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief