foto: Gerard Stolk
foto: Gerard Stolk

Vertraging bouw AH en appartementen in Bavel

Algemeen

BREDA – De bouw van een nieuwe Albert Heijn en 35 appartementen in Bavel gaan voorlopig niet door. De Raad van State heeft dat besloten nadat drie inwoners uit Bavel een protest indienden.

De nieuwe supermarkt was gepland op de hoek van de Pastoor Doensstraat en de Kloosterstraat. Boven de supermarkt zouden twee nieuwe verdiepingen met in totaal 35 zorgwoningen worden gebouwd. Ook maakt het bestemmingsplan de aanleg van een parkeerterrein bij de Albert Heijn mogelijk. Door alle deze plannen is nu een streep gezet.

De drie inwoners hebben vooral bezwaar gemaakt tegen het openbare parkeerterrein. Deze moet volgens hen in de avond worden afgesloten om geluidsoverlast door onder meer dichtslaande autodeuren te voorkomen. Ook vinden zij dat het gebouw te hoog wordt door de extra verdieping op de Albert Heijn. In het bezwaar laten zij dit weten aan de raad.

De Raad van State heeft het bestemmingsplan voorlopig geschorst. Voorzitter Toine van Es van de dorpsraad in Bavel laat weten dat het voor het dorp teleurstellend is. “Ik begrijp de bezwaarmaker. Maar anderzijds blijft er nu een gat in het dorp zitten dat opgelost moet worden”, aldus Van Es. Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk.

De dorpsraad heeft het bezwaarschrift nog niet ingezien en gaat binnenkort vergaderen. “We hebben goed contact met de projectontwikkelaar dus we wisten dat het bezwaar eraan zat te komen. We zijn wel verrast dat de Raad in het bezwaar mee is gegaan.”