Logo bredavandaag.nl
<a href=/downloads/wegwerk2013.pdf>Download als pdf</a>
<a href=/downloads/wegwerk2013.pdf>Download als pdf</a>
wegwerkzaamheden

Breda presteert filetechnisch naar verwachting

BREDA - Breda is volgens TomTom de achtste filestad van het land. Het bedrijf heeft aan de hand van hun bigdata gemeten hoeveel vertraging er in het verkeer optreedt ten opzichte van een onbelemmerde doorstroming.


Dit jaar is de score een vertraging van 14%, vorig jaar was dat nog 13%. Een geringe teruggang terwijl sinds begin vorig jaar er voortdurend omleidingen en afsluitingen zijn. Afsluitingen waar busvervoerder Veolia en vele Bredanaren zich in het verleden al erg druk over gemaakt hebben.

Zo bezien lijkt de lichte stijging een opsteker voor de gemeente Breda. Zoveel drukke wegen die voor langere tijd zijn afgesloten, alle activiteiten rondom het station en de nieuwe Koning Willem Alexanderbrug hadden de stad grotere vertraging kunnen opleveren.

Veolia liet een aantal jaren geleden nog buslijnen compleet uitvallen omdat ze voortdurend in de chaos reden. “Voor de projecten rond het station en de verhoogde brug zijn wij in een heel vroeg stadium door de gemeente uitgenodigd. We hebben onze dienstregeling tijdig kunnen aanpassen waardoor wij nauwelijks vertraging hebben. Vooral in de spits staat het in de buurt van het station nog wel eens vol met auto’s en dan hebben we daar wel hinder van maar over de hele linie gaat het heel goed.”

Het zijn niet allemaal succesverhalen. Met name de werkzaamheden rond de Koning Willem Alexanderbrug hebben veel reacties en onduidelijke en gevaarlijke situaties opgeleverd.

De gemeente zegt bij werkzaamheden die verkeershinder opleveren uitvoerig te bekijken hoe de overlast en vertraging beperkt kan worden. Gedurende de projecten wordt voortdurend gecontroleerd of de vertragingen binnen de vastgestelde grenzen bijven. “Wanneer dit niet lukt”, zegt een woordvoerder van de gemeente, “worden stoplichten anders afgesteld, omleidingen gewijzigd of andere werkzaamheden verschoven.” De gemeente geeft aan dat het gelukt is om de vertraging binnen de gestelde grenzen te houden bij de werkzaamheden rond de trambrug en het station.

De toptien van grootste steden in het land komt qua steden overeen met de top tien van TomTom. Breda als negende grootste stad, achtste in het filelleed, dan doet Breda het zo slecht nog niet.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief