Logo bredavandaag.nl
Koningin Beatrix was in Breda. Het was een van haar laatste publieke optredens als koningin. foto Janet Olde Wolbers
Koningin Beatrix was in Breda. Het was een van haar laatste publieke optredens als koningin. foto Janet Olde Wolbers
KMA

Kolonel Laurens Jobse nieuwe commandant KMA

BREDA - Kolonel Laurens Jobse wordt woensdag benoemd tot commandant KMA. Hij volgt hiermee kolonel Ludy de Vos op die gaat werken voor het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.


Jobse startte zijn carrière bij Defensie in 1983. Na zijn afstuderen op de KMA werd hij pelotonscommandant in Duitsland. Hierna bekleedde hij functies als hoofd Personeel & Organisatie en was hij in de jaren 90 waarnemer in Libanon. Na twee jaar plaatsvervangend commandant van de Luchtmobiele Brigade te zijn geweest werd hij in 1998 bevorderd tot majoor.

Na enkele operationele functies, onder andere bij 1e Gemechaniseerde Brigade, werd luitenant-kolonel Jobse in 2004 de Nederlandse afgevaardigde in de werkgroep Defence against Mortar Attacks (DAMA) van de NAVO.

Na zijn uitzending naar Afghanistan in 2007 werd hij commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando. Kolonel Jobse was van 2011 tot 2014 werkzaam als chef kabinet van het Commando Landstrijdkrachten. Zijn laatste functie was commandant van de Patriotmissie in Turkije.

De ceremoniële overdracht zal op 9 juli plaatsvinden om half drie op de binnenplaats van het Kasteel van Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief