Een van de fietspaden met een nieuwe naam.
Een van de fietspaden met een nieuwe naam. Wijnand Nijs

Fietspaden in noorden van Haagse Beemden krijgen naam

Algemeen

BREDA - Verschillende fietspaden in de Haagse Beemden Noord hebben eindelijk een naam en naambordje gekregen. Het gaat om de Velddonksedijk, het Keihoefsepad, Klein Overveldsepad, Pontjespad, Slangewijksepad, Lange Dunderspad, Beemdenbospad en het Bergboezempad.

De namen zijn gekozen aan de hand van een wedstrijd georganiseerd door de gemeente Breda en wijkraad Bekom. Een van de winnaars van de wedstrijd is schipper Piet van het pondje richting Terheijden. Hij bedacht, niet geheel onverwachts, de naam Pontjespad voor het weggetje dat naar zijn pontje leidt.

“Ik vind het fijn dat het pad mijn naam heeft gekregen, zo laat ik toch iets na voor de eeuwigheid”, vindt Piet. De schipper verbaast zich over het moment van de naamswijziging, aangezien hij de naam al drie jaar geleden opstuurde. “Toen mijn naam won kreeg ik wel een boekenbon en felicitaties, maar de naambordjes bleven weg. Daar heeft de stichting van het pontje ‘Heen en Weer’ nog zonder succes achterna gebeld.”

Piet hoopt dat er ook nog een naambordje wordt geplaatst bij het pontje zelf en niet alleen aan het begin en einde van het pad. “Er staat al een paal, dus ze kunnen het bordje er zo aanhangen. Kunnen ze meteen iets doen aan het fietspad, want dat is in zo’n slechte staat dat je niet eens met zijn tweeën naast elkaar kunt fietsen.”

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat naambordjes nu pas worden opgehangen omdat het bouwproject in het gebied nu helemaal af is. Verder is de gemeente volgens de woordvoerder op de hoogte van de staat van de fietspaden in het gebied en wordt hier binnenkort naar gekeken. Een extra bordje zit er volgens de persvoorlichter niet in. "Maar als meneer dit heel graag wil kan hij altijd contact opnemen met de gemeente, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is."