Nadine Broersen wacht op haar beurt bij de EK Atletiek in Zurich.
Nadine Broersen wacht op haar beurt bij de EK Atletiek in Zurich. Bjorn Paree

EK Atletiek: Tweede plek voor Nadine Broersen

Sport

BREDA  - Zevenkamper Nadine Broersen heeft opnieuw mooie zaken gedaan tijdens het EK atletiek in Zürich. De Dongense atleet van AV Sprint heeft dankzij een mooie worp bij het speerwerpen en een goede 800 meter  de zilveren medaille veroverd.

Tijdens het speerwerpen gooide Broersen na drie pogingen een afstand van 52,18 meter. Hierdoor stond alleen nog de Francaise Antoinette Nana Djimou boven onze landgenoot. Barbora Špotáková uit Tsjechië won uiteindelijk het onderdeel speerwerpen met een worp van 64.41 meter. Bekijk hier de worp van Nadine Broersen. Op de 800 meter kwam Broersen na 2.17,66 minuut over de streep, genoeg om haar zilveren plaats te behouden, maar net niet snel genoeg voor een gouden plak.

Het was een goede dag op het EK voor Nederland. Eerder won Sifan Hassan een gouden medaille op de 1500 meter. Ook pakte Dafne Schippers haar de tweede gouden medaille. Na de 100 meter won ze ook de 200 meter.   Zondag komt de Bredase Melissa Boekelman nog in actie op het onderdeel kogelstoten.