Straattheater en kunstenaars aan de Mark.
Straattheater en kunstenaars aan de Mark. Jorgen Janssens

Natte dichtregels bij Plein Air aan de Mark

Cultuur

GINNEKEN - Beeldende kunst, dichtrgels en spiritualiteit kwamen zondag te samen aan de Mark tijdens de achtste editie van Plein Air aan de Mark. Het werd een editie die onvergelijkbaar was met alle voorgaande.

Dat kwam voornamelijk door de enorme hoosbuien die het evenement te verwerken kreeg. Daardoor leek het soms meer Plein Air in de Mark. Het mocht voor de die-hards de pret niet drukken. Zij konden inpsiratie opdoen aan beelden, zoals Verborgen Geborgenheid en bezinning - en letterlijk beschutting - zoeken in de tent waar de Salon voor de Levenskunsten een gong had geplaatst. Verder was er onder meer een woud aan schilderijen van Sylvia Thijssen en konden er bellen geblazen worden vanaf de brug over de Mark.

Op een steenworp afstand was er ander vermaak. Daar zorgden de braderie en de kermis voor ontspanning. Ook daar speelde het weer parten. Het mocht de pret niet drukken. Stripboeken, zuurstokken, tapas en draaimolens vulden elkaar aan. En als de zon doorkwam was het prima vertoeven in het Ginneken.