Afbeelding
flickr

Stichting Steungezin wil arm en rijk verbinden via donatiesite

Economie

BREDA - Slimme oplossingen zijn vaak simpel. Zo ook het idee achter de website Steungezin.nl van Helma du Pont. Via deze site kunnen mensen heel simpel Bredanaars helpen die het niet breed hebben. “Het gaat gek genoeg niet om het geld, het gaat om elkaar helpen.”

Al meer dan een jaar is Du Pont bezig met het opzetten van haar goede doelensite. “Het duurt lang om een organisatie van de grond af op te bouwen. Ik had al lang online willen gaan met ons concept, maar ook dit hoort bij ondernemen. Het voordeel is dat we nu écht goed voorbereid zijn als we straks live zijn met Steungezin.nl.”,

De bedoeling is dat mensen die met minimale middelen moeten overleven straks via de site een oproep plaatsen om schulden die zij echt niet kunnen opbrengen door andere Bredanaars te laten betalen. Dit kunnen facturen zijn voor de dierenarts of het schoolreisje van de kinderen. Ook worden de minima uitgenodigd om te vertellen wie ze zijn, wat ze doen, wat ze vragen en wat het voor ze betekent als iemand hen helpt met het betalen van een rekening.

“Vind je geluk in dat van een ander, want delen is het nieuwe hebben. Het gaat gewoon niet altijd om geld. Het gaat om deelnemen aan de maatschappij; je verantwoordelijk voelen voor de samenleving, voor de ander. Ik hoop daaraan bij te dragen”, aldus Du Pont op Sterknetwerk van de gemeente Breda. Ze hoopt dat het project Bredanaars met verschillende achtergronden beter met elkaar in verbinding brengt.

Zelf kwam ze een aantal jaren geleden in de bijstand na problemen met haar gezondheid. Toen het haar niet lukte om een nieuwe baan te vinden besloot ze voor zichzelf te beginnen. “Altijd maar nee te horen krijgen is zó frustrerend. Dat je een gesprek voert en denkt, joh, wat jij doet, kan ik ook. Maar hoe maak je dat duidelijk? Toen besloot ik om voor mezelf te beginnen en heb die kans gekregen van de gemeente. Ik wil mensen in de bijstand een gezicht geven. Het zijn echt normale mensen. Kijk naar mij, ik werk keihard om er uit te komen. Soms kan het alleen even tegenzitten.”

Meer info over Stichting Steungezin vindt u op de website  of via Facebook. Steungezin is afhankelijk van donaties. Doneren kan via IBAN NL03RABO0141110848.