Afbeelding
idirectori/flickr.com

Drie avonden Oktoberfest op P5 bij NAC met Lederhozen of Dirndl

Cultuur

STEENAKKER - Drie avonden lang Schlagermuziek en pullen met liters bier: dat is het Oktoberfest dat het laatste weekend van oktober op P5 van NAC gehouden wordt.                

Het feest haakt in op de toenemende populariteit van het traditionele Beierse feest. De afgelopen jaren was het bierfeest al bij verschillende kroegen te vieren. Bommel, Bruxelles, het Bierreclamemuseum, de Avenue: allemaal vierden ze op enige wijze al eens het Oktoberfest. In 2009 stond er ook al eens een tent op het oude JEKA-terrein. Dat feest trok echter weinig publiek. Dit jaar rijdt er zelfs een speciale biertrein naar München om het echte feest mee te maken/

Organisator Maik Goos heeft voor de drie avonden grote verwachtingen. Donderdag 30 oktober, vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november zijn er telkens 1500 zitplaatsen. Elke avond zijn er van 19.00 uur tot in de late uurtjes liveoptredens. De eerste avond is voor studenten.                  

De verkoop van de tickets (19,50 of 17 euro voor de snelle beslisser) is inmiddels begonnen via de website. Het feest is toegankelijk voor liefhebbers van 18 jaar of ouder.