NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle
NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle Peter Visser

Eerste driepunter voor NAC tegen PEC Zwolle

BREDA - NAC heeft PSV zondagmiddag aan de eenzame koppositie geholpen. De Bredanaars deden dat door PEC Zwolle, tot dit weekend mede-koploper, met 3-1 te verslaan in het Rat Verleghstadion.

NAC had het in het begin even moeilijk, maar kreeg snel grip op het spel van de bezoekers. Nadat Ssewankambo eerst de lat had getroffen, beloonde Stipe Perica het vertrouwen dat de NAC-leiding in hem heeft als diepste spits. Hij joeg de bal zonder pardon de goal in.

Na rust kwam PEC nog op 1-1, maar dat deed de geelzwarten niets. Perica ging neer in de zestien, waarna Erik Falkenburg na een kort overleg met de vallende man de penalty na. Falkenburg faalde niet: 2-1. In het resterende deel van de wedstrijd probeerde PEC nog wel, maar bleek NAC gewiekster. Hooi bekroonde de eerste overwinning van het seizoen met de derde treffer.

Het was ook voor het eerst dit seizoen dat Tighadouini niet scoorde. De in vorm zijnde aanvaller, goed voor alle drie de Bredase goals tot aan dit weekend, werd na rust gewisseld.