Albert Veenstra, wetenschappelijk directeur Dinalog.
Albert Veenstra, wetenschappelijk directeur Dinalog. Dinalog

Nieuwe wetenschappelijk directeur voor Dinalog

Economie

PRINCENHAGE -  Professor docter Albert Veenstra is vanaf 1 oktober de nieuwe wetenschappelijke directeur van Dinalog, het nationale kenniscentrum voor logistiek in Breda.

Veenstra is al lange tijd nauw betrokken bij Dinalog. Hij volgt Henk Zijm op, die vanaf 1 oktober in de rol van wetenschappelijk adviseur aan Dinalog verbonden blijft.

De nieuwe wetenschappelijk directeur is momenteel nog verbonden aan TNO, department of Sustainable Transport and Logistics. Daar is hij senior business consultant, en daarnaast één dag per week hoogleraar International Trade Facilitation and Logistics aan de Faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Per 1 oktober stapt hij over naar Dinalog; daarnaast blijft hij aan de TU/e verbonden.

Veenstra is als consultant en wetenschapper betrokken bij een groot aantal projecten in Nederland, Europa, Brazilië en China op het gebied van marktontwikkeling, vlootontwikkeling, informatiemanagement in supply chains en logistiek en de ontwikkeling van synchromodale netwerken in het achterland.