Bier en Ballen met Guus Hiddink.
Bier en Ballen met Guus Hiddink. Wijnand Nijs

Bier en Ballen en bondscoach Hiddink

Sport

BREDA - Mooie verhalen over voetbal aanhoren, onder het genot van een biertje. Dat slaat aan. Woensdagavond was de derde editie van Bier en Ballen in de Bommel.

Geen cynisch geklets, niemand die op kniehoogte wordt afgezaagd, maar haast romantische anekdotes over het voetbal, gelardeerd met muziek. Dat is de formule die AD-columnisten Sjoerd Mossou en Chris van Nijnatten hebben bedacht met als titel Bier en Ballen.

Dat Bier en Ballen  een schot in de roos is, blijkt uit de kaartverkoop. In een paar minuten tijd waren de 150 kaarten in de vrije verkoop weg. Ook in de voetbalwereld wordt de voetbalavond goed ontvangen. Mossou en Van Nijnatten weten telkens aansprekende gasten te strikken. Woensdagavond kwam bondscoach Guus Hiddink naar De Bommel, waar hij onder meer vertelde over zijn ervaringen bij Chelsea, het WK van 98, zijn liefde voor De Graafschap en het toeren op zijn Harley.

Hiddink zat de gehele avond ontspannen op het podium en hoorde ook verhalen van Vitesse chroniquer Marcel van Roosmalen aan en de anekdotes en gesproken columns van Mosou, Van Nijnatten en Sierd de Vos, en niet te vergeten, Eus Roovers.

In eerdere edities schoven al Ruud van Nistelrooy en Leo Beenhakker aan als hoofdgast. Een indrukwekkend rijtje, wat het overtuigen van nieuwe gasten van naam en faam alleen maar makkelijker zal maken. Ook voetbalschrijvers als Hugo Borst, Renate Verhoofstad en Nico Dijkshoorn kregen de zaal al stil.

De entree van een tientje gaat telkens naar een goed doel. Deze keer het Nederlands Amputatie-elftal, dat bovendien naar Copa in een nieuwe outfit werd gestoken. Eerder werd de Bredase Voedselbank gesteund.    

De volgende Bier en Ballen staat gepland voor december. De exacte datum hangt af van de beschikbaarheid van de hoofdgast.