Overval Boerenbond Ulvenhout. foto Perry Roovers / SQ Vision
Overval Boerenbond Ulvenhout. foto Perry Roovers / SQ Vision

Politie arresteert Bredase overvaller juwelier Made en Boerenbond Ulvenhout

Politie

BREDA - De politie heeft donderdag, met toestemming van de Officier van Justitie, een 22-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van een gewapende overval op een juwelierszaak in Made. De man wordt verder verdacht van een overval op de Boerenbond in Ulvenhout eind vorig jaar. 

De overval op de juwelier in Made gebeurde afgelopen maart van dit jaar. Hierbij vluchtten twee mannen met een tas vol sieraden op een scooter. Op de parkeerplaats bij de tennisvereniging in Made wisselden ze de scooter in voor een zwarte glimmende sportauto met chauffeur.

Ook de Boerenbond in Ulvenhout werd overvallen door twee mannen. Tijdens de overval waren alleen een paar personeelsleden aanwezig. De daders droegen bivakmutsen en bedreigden toen het personeel met een vuurwapen.

De recherche kwam de verdachte na uitgebreid onderzoek op het spoor. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De politie verwacht in deze zaken nog meer aanhoudingen te doen. Afgelopen week werd in verschillende tv-programma's ruim aandacht besteed aan de overval in Made. Dit leverden 40 tips op.