Afbeelding
flickr

Kinepolis wil Breda veroveren met nieuwe bioscoop-ervaring

Economie

BREDA - En toen was Breda ineens een megabioscoop rijker. Althans op papier, want de vergunningsaanvraag voor een Kinepolis-vestiging op de Bavelse Berg loopt nog. De Belgen willen met het Kinepolis-concept de Bredase bioscoopmarkt op een unieke manier bedienen.

De hoofdrol in de tien zalen tellende nieuwe megabioscoop zal nog steeds zijn weggelegd voor de langspeelfilm. Kinepolis wil echter meer zijn dan dat. Zo kunnen de bioscoopzalen ook gebruikt worden voor live gaming events, bedrijfscongressen, en uitgezonden balletvoorstellingen. “Straks kunnen mensen in Breda bijvoorbeeld live een opera volgen die bezig is in het New York Metropolitan Opera. Op die manier hopen we ook mensen te trekken die normaal niet zo snel naar de bioscoop komen”, aldus woordvoerder van Kinepolis Myriam Dassonfille.

Het bioscoopbedrijf is met Nederland erbij actief in 6 landen. Sinds de overname van 34 Wolff bioscopen in Nederland is Kinepolis op zoek naar een goede locatie voor een eigen, nieuwe bioscoop. Volgens Dassonfille is er na een uitgebreide markstudie gekozen voor Breda. “Er was in Breda een mooie ruimte beschikbaar waar veel mogelijk is. We willen op de Bavelse Berg zowel de stad als de gehele periferie van Breda bedienen.”

Bang voor kannibalisme met de eigen mega-bioscoop in Antwerpen is Kinepolis niet. Het bedrijf denkt dat de twee vestigingen samen een rendabele combi worden die het totale bioscoopbezoek zal opdrijven. “Dat er met de bioscoop in Breda minder Nederlandse bezoekers naar Antwerpen gaan is duidelijk, maar dat schrikt ons niet af. We willen in beweging blijven en de Bredase markt zo goed mogelijk bedienen. Je moet toch best nog een afstand afleggen om van Breda in Antwerpen te geraken”, besluit Dassonfille.