Afbeelding
Politieteam Weerijs

Man ligt anderhalf uur ondersteboven met auto in sloot

Politie ongeval

PRINSENBEEK - Een 24-jarige man uit Etten-Leur had zich de afloop van zijn vrijdagavond anders voorgesteld. Hij heeft anderhalf uur met zijn auto ondersteboven in een sloot bij de Elshoutweg / Verloren Hoek gelege. Daar was hij uit de bocht gevlogen.

De man zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij had naar eigen zeggen anderhalf uur moeten wachten voor een voorbijganger het ongeval zag en alarm had geslagen. "Hij was onder invloed van alcohol. Hij had een indicatie van 680 ugl, maar er is door een arts in het ziekenhuis bloed afgenomen om dit exact vast te stellen", aldus de politie.

De melding kwam om 01.30 uur binnen bij de politie. De agenten die als eerste ter plaatse kwamen, hoorden dat er een persoon hard op de ruit klopte. De portieren bleken compleet geblokkeerd te zijn. Een agent ging te water en tikte het driehoekje eruit. De bestuurder was aanspreekbaar en klaagde over pijn in de benen. Brandweerlieden kwamen ter plaatse en haalden de ruit eruit. Hij werd vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verklaarde dat hij alcohol had gedronken en met de auto op weg was naar huis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.