Een van de kapotte tafels.
Een van de kapotte tafels. Ad Baelemans

Baelemans baalt van vernielingen aan terras Huiskamer en Binnen Breda

Nieuws

BREDA - Ad Baelemans baalt. De uitbater van café de Huiskamer merkte maandagochtend dat er vernielingen waren aangericht aan zijn terras en een terrastafel van Binnen Breda.

“Ik snap er echt helemaal niets van”, zegt Baelemans. “Er wordt altijd wel weer iets kapot gemaakt. Daar word ik vrij ziek van. Koop je dure spullen om dat plein bij de Haven leuk te maken, wordt het weer gesloopt door iemand die toevallig te veel bier in z’n nek heeft.”

Bij de Huiskamer werden twee tafels omver geschopt. “Die beschadigen dan, daar komt vocht in en dan kun je weer een tafelblad weggooien. Vorige week was er ook al iemand die het nodig vond om een aantal stoelen omver te schoppen. Eerder hebben mensen een complete set naar de lage kade gegooid. Dat begint wel te frustreren.”

“Ik was laatst op bij de Oktoberfeesten in Duitsland. Daar zijn honderdduizenden mensen tegelijk bier aan het drinken, en veel ook. Maar vernielingen worden daar amper aangericht. Er zijn wel wat opstootjes en arrestaties, maar dat is het dan ook. Ik snap niet waarom mensen het dan hier wel doen.”

Aan de gemeente heeft Baelemans een goede partner, zegt hij. “Het contact is prima. Nu gaan we dus weer camerabeelden opvragen. Maar uiteindelijk maakt dat allemaal niet zoveel uit. Het zijn toch iedere keer weer dingen die geld kosten en vervangen moeten worden. En er worden zonder nut dingen gesloopt en dat is frustrerend.”