NAC verliest met 2-5 van Ajax. Perica scoort beide Bredase doelpunten.
NAC verliest met 2-5 van Ajax. Perica scoort beide Bredase doelpunten. Peter Visser

NAC zet Gudelj op non-actief

NAC

BREDA - NAC heeft trainer Nebojsa Gudelj op non-actief gezet. Dat bevestigt NAC-woordvoerder Perry Hendriks. Ook Marino Pusic is op non-actief gezet. Het eerste elftal wordt voorlopig getraind door Eric Hellemons.

Het op non-actief stellen van de trainer is in de meeste gevallen de opmaat naar een ontslag. Aanleiding zijn de matige resultaten van NAC en het vertoonde spel van de laatste weken. NAC verloor sinds 14 september drie keer op rij. Bij Willem II werd met 2-1 verloren, daarna won Ajax met 2-5 in Breda en gingen de geelzwarten met liefst 6-2 onderuit bij nummer laatste Heracles Almelo. Die laatste ploeg had tot dan toe nog geen wedstrijd gewonnen. 

De selectie gaf aan ook de schuld bij zichzelf te leggen en bood na Heracles aan de meegereisde supporters de kaartjes te vergoeden. Deze geste werd door de fans geweigerd. Die gaven aan meer waarde te hechten aan een goed resultaat in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, aanstaand weekend.

Gudelj was in 2012 de opvolger van John Karelse, die op tien dagen na precies twee jaar geleden door NAC aan de kant werd gezet. In eerste instantie boekte Gudelj succes. Hij wist NAC te behouden voor de eredivisie. Afgelopen seizoen kwam de klad in het spel. In het nieuwe seizoen kwam er veel kritiek op de speelwijze, die niet NAC-waardig zou zijn.

"Dit is toch nog onverwacht besluit", stelt Sander Rademakers van de Clubraad van NAC. "Het was duidelijk dat het al een tijdje minder liep." Hij denkt dat dit besluit in goed overleg is genomen. "Ik ben het er eigenlijk niet mee eens. Trainer ontslaan werkt meestal niet. Ik hoop dat NAC een trainer krijgt die ze weer aan het voetballen krijgt. Er zit genoeg voetbal in deze ploeg." Hij stelt dat het te prijzen is dat Pusic loyaal is aan Gudelj.

Gudelj laat via SMS weten geen behoefte te hebben te reageren. Update: NAC heeft maandag de beslissing toegelicht: 'De chemie was weg'.