Vuurwerk aan het begin en aan het eind: NAC-FC Utrecht werd 2-2. foto Peter Visser
Vuurwerk aan het begin en aan het eind: NAC-FC Utrecht werd 2-2. foto Peter Visser

'Het Bredase moet terug bij NAC'

NAC

BREDA - Met het ontslag van Gudelj hoopt NAC de negatieve flow van de afgelopen periode te stoppen. Maar hoe zinvol is het ontslaan van een trainer? En, nog belangrijker, wie krijgt de NOAD mentaliteit wel weer in de koppies van de spelers van NAC? We vroegen het enkele NAC-kenners.

Sander Rademakers, Clubraad van NAC: "Dit is toch nog een onverwacht besluit, ook al was het duidelijk dat het al een tijdje minder liep. Waarschijnlijk is dit besluit wel in goed overleg genomen, maar zelf ben ik het er eigenlijk niet mee eens. De trainer ontslaan werkt meestal niet. Ik hoop dat NAC een trainer krijgt die ze weer aan het voetballen krijgt. Er zit genoeg voetbal in deze ploeg. Verder vind ik dat het te prijzen is dat Pusic loyaal is aan Gudelj.”

Ton van Haperen, voormalig lid van de Raad van Commissarissen: “Wellicht is het wat snel na acht wedstrijden, maar ze hadden denk ik geen andere keus. Ik ben dan ook geen tegenstander van deze keuze. De spelers onderling hadden niet de uitstraling die je verwacht bij NAC. NAC zou nu een duo kunnen gebruiken als Ton Lokhoff en Pierre van Hooijdonk. Die gaan zelf natuurlijk niet komen, maar zulke types heeft de club nodig. Het Bredase moet terug bij NAC.”

Levien den Boer, webmaster B-side Rats: “Ergens is het te begrijpen dat je de trainer ontslaat wanneer het niet draait bij een cub, Ik vind het wel vreemd dat je dit al na een paar wedstrijden doet. Graeme Rutjes neemt ook geen verantwoordelijkheid en geeft Gudelj de schuld, terwijl ook hij deze selectie heeft samengesteld en goedgekeurd. Je hoort nu de naam van Jean-Paul van Gastel, dat is een okay keuze. Persoonlijk heeft Graham Arnolds mijn absolute voorkeur. Die man is bondcoach geweest, is een oud-speler van NAC en heeft veel ervaring. Hij is wel net begonnen bij een nieuwe club.” 

Dennis van Bergen, NAC-watcher voor VI: "Ik vind het moment dat ze hem ontslaan verrassend. Ze hadden hem of de kans moeten geven om met deze selectie dit seizoen iets te laten zien, of hem al afgelopen zomer moeten ontslaan. Het draagvlak voor Gudelj was toen ook broos. Ze doen nu allebei half en dat komt omslachtig over. Het is raar als je iemand wel de selectie laat samenstellen, maar dan wel al na acht wedstrijden ontslaat. NAC kan voorlopig beter kijken hoe Hellemons het doet. Als hij een succes wordt kan de club het geld besteden aan een spits of centrale verdediger."