http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-06-13/geluidswal-bavel-dichtgegooid-door-uitblijven-bouwprojectfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-06-13/geluidswal-bavel-dichtgegooid-door-uitblijven-bouwprojectfoto Erik Eggens

Nieuw bouwplan Bavel vervangt geluidswalwoningen

Economie nieuwbouw

BAVEL - Citta Verde, zo heette het project dat Woningcorporatie WSG wilde ontwikkelen in de geluidswal langs de A27 bij Nieuw Wolfslaar. Het kwam door de problemen bij de corporatie nooit van de grond, waarna het gat in de wal werd gedicht. Het college heeft deze week ingestemd met veranderingen van de plannen. Nu komen daar maximaal 24 starterswoningen.

De aanpassing van het Citta Verde-plan is onderdeel van herontwikkelingen in Nieuw Wolfslaar en Roosbergseweg-West en nieuwe woningbouwontwikkeling in het gebied Eikberg.

“Daarnaast wordt een aantal grote kavels aan de Mechteldis van Hornestraat en de Thoornseweg - Patrijzenlaar verkleind tot meer courante kavels”, aldus de gemeente. Ook aan de Roosbergseweg-West wordt een herverkaveling voorgesteld, van 6 grote tot 10 kleinere kavels.

In Eikberg plant de gemeente een nieuw woongebied met maximaal 70 woningen en beperkte mogelijkheid voor bedrijvigheid langs de Gilzeweg. Het gebied krijgt een ruimere opzet en meer groen, stelt de gemeente.  “Door herontwikkelingen mogelijk te maken op plaatsen waar oude plannen niet meer passen, is het voor nog meer mensen mogelijk om hier een thuis te creëren,” aldus Bernie van den Berg, wethouder Grondzaken.

In de Eikberg moeten ook levensloopgeschikte woningen of woonvormen voor vitale senioren gerealiseerd worden in de visie van de gemeente. Mogelijkheden voor starters met kleinere kavels worden vooral gepland aan de noordzijde van Bavel, nabij de snelweg en richting stad. In het midden van Nieuw Wolfslaar en met name aan de zuidzijde van Bavel komen vooral mogelijkheden voor vrijstaande woningen. “Hierdoor kan een overgang tussen het dorp Bavel en het omliggende landschap worden gerealiseerd.”

De voorstellen voor herontwikkeling worden op 28 oktober aanstaande voor advies voorgelegd aan de commissie Ruimte van de Bredase gemeenteraad. Over de ontwikkeling in Eikberg wordt op 12 november besloten in de gemeenteraad. Hierna kunnen de bestemmingsplanprocedures worden opgestart.