NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld
NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld Peter Visser

Angstig NAC verspilt punten onder nieuwe coach Hellemons

BREDA - NAC is er zaterdagavond niet in geslaagd om de eerste overwinning onder de nieuwe coach Hellemons te boeken. Ondanks dat ADO Den Haag na tien minuten met tien man kwam te staan, wisten de Bredanaars niet te overtuigen in eigen huis. NAC kwam nog op voorsprong door Mats Seuntjens, maar het Michiel Kramer redde een punt voor ADO: 1-1.

Tranen van Kanon
NAC begon fel aan de wedstrijd. Elke bal die naar voren gespeeld kon worden, legde die weg ook af. Vooral het duo Adnane Tighadouini Mats Seuntjens kon elkaar goed vinden in het eerste kwartier. Tot drie keer toe zorgde een pass of vrije trap van Tighadouini tot een kans voor Seuntjens. Toch was het de vleugelaanvaller zelf die de grootste kans kreeg op de 1-0. Nadat Kingsley Boateng was neergelegd in het strafschopgebied, schoot 'Adje' de toegekende penalty hoog over. Dader Wilfried Kanon kreeg rood voor zijn overtreding is was daar erg door geƫmotioneerd. Met tranen over de wangen verliet hij het veld.

Schaakvoetbal
Na de rode kaart voor ADO had NAC meer moeite om het spel te maken. De Hagenezen zakten in en daar wist de thuisploeg geen raad mee. Het impulsieve van het eerste kwartier werd ingeruild voor schaakvoetbal: elke zet werd zorgvuldig gedaan. Na een half uur vond Tighadouini voor de vierde keer Seuntjens na een mooie voorzet. De spits kon de bal bij de eerste paal intikken, nadat de bal achter de ADO-verdediging was gelegd: 1-0. In de resterende minuten van de eerste helft kwam ADO bijna twee keer langszij. Michiel Kramer kopte twee keer richting Jelle ten Rouwelaar, maar hij trof geen doel

Ook na rust ging NAC door met gedosseerd aanvallen. Niet op elke bal werd doorgejaagd en de ploeg leek angstig te worden voor de gelijkmaker van ADO. De uitploeg kreeg meer te vertellen op het veld en na ruim een uur spelen werd de angst voor NAC werkelijkheid. Kramer scoorde nadat hij door een Haagse combinatie voor een leeg doel kwam te staan: 1-1. Het was aan het spelbeeld niet te zien wie van de twee teams met een man minder op het veld stond.

Ontevreden publiek
Het publiek in het Rat Verlegh-stadion werd met de minuut kritischer. Van het fel en aanvallend NAC van de openingsfase was niks meer over. De ploeg probeerde het wel, maar kwam er niet door heen. Het altijd zo trouwe NAC-publiek , liet zo nu en dan een fluitconcert horen. vlak voor rust kreeg NAC nog een kans, maar Erik Falkenburg schoot de bal naast de ADO-goalie.

Afscheid Gilissen
Voor aanvang van de wedstrijd nam Tim Gilissen afscheid van het NAC-publiek. De middenvelder kreeg na zeven seizoenen in Bredaase dienst geen nieuw contract van de club. Toch waren en lovende woorden van de oud-speler: ''Ik heb hier zeven mooie jaren gehad en ben daar erg dankbaar voor. Het mooiste zijn misschien wel de avondjes NAC. Iedereen kent het fenomeen en praat er over. Ik kan uit eigen ervaring vertellen: ze zijn magisch.'' Gilissen liep vervolgens een ereronde en ging onder luid applaus van het veld.